Физички лица > Картички > VisaConsumercard

Картички

VISA CONSUMER

Доколку барате флексибилна алтернатива за плаќање, Силк Роад Банка АД Скопје, Ви го претставува идеалното решение: VISA припејд картичка за физички лица.

Виза припејд картичката за физички лица е едноставен, безбеден и удобен начин за управување со вашите средства. Тоа е картичка со опција за надополнување која што е побезбедна отколку носење готовина. Поседувате алатка за управување со парите во вашиот џеб, моќ при трошење во вашата рака и поврзаност со вашата сметка која Ви е на дофат во секое време. Користете ја на милиони локации низ целиот свет, преку Интернет и во продавница. Уживајте во нејзината погодност и безбедност, како и во предностите при користење на Виза картичката.

Единствена картичка на овој пазар:
 • Прифатена кај милиони трговци во многу земји и територии ширум светот
 • Опција за надополнување на картичката
 • Наменето за физички лица( резиденти) над 18 години
 • Меѓународна припејд безконтактна картичка
 • Ја олеснува контролата на распределбата и трошење на средствата
 • Се користи секаде каде што е означен знакот на VISA
 • Не персонализирана картичка
 • Дневен лимит за трансакции, кои компанијата може самостојно да ги одреди
 • Целосно располагање со средствата во земјата и во странство
 • Брза и лесна процедура за аплицирање (во експозитурите на Банката или прекуwww.silkroadbank.com.mk)
 • 24/7 Поддршка на клиенти

УПОТРЕБА
 • Активирање со првата трансакција на ПОС терминал
 • Повлекување на готовина со најповолни провизии
 • Дозволено за употреба во земјата и во странство
 • Дозволено за плаќање преку интернет со највисоко ниво на заштита преку 3D-безбедносен стандард за безбедно плаќање
 • Безконтактно плаќање на ПОС теринал без внесување на ПИН код до 1.100 МКД
 • Промена на PIN кодот на банкомати на Силк Роуд Банка АД Скопје
 • Следење и управување со средствата преку пасивно електронско банкарство, одредени банкарски извештаи, или проверка на состојбата на банкомат на Силк Роуд Банка.
ЛИМИТ
 • Вредност на картичката: 6.000 МКД – 540.000 МКД
 • Не персонализирана картичка
 • Пристап до готовина: дозволено
 • Минимална вредност на картичката: 6.000 МКД
 • Максимална вредност на картичката: 540.000 МКД
 • Дневен лимит за трошење во малопродажба: макс. 540.000 МКД
 • Дневен лимит за подигнување готовина: макс. 144.000 МКД
 • На месечна основа може да се извршат 2 (две) полнењаVISA ПОДАРОК КАРТИЧКА
  Доколку барате дискретен и совршен подарок, Силк Роуд Банка АД Скопје ви го претставува идеалното решение: ВИЗА припејд картичка за физички лица.

  Создадена да обезбеди повеќекратни опции со различни износи за да одговараат на секоја пригода и потреба. Картичките за подарок нудат флексибилност и сигурност за секој оној кој ќе ја добие. Дава можност да се одбере посакуваниот подарок во рамките на вредноста на картичката.

  Погледни ги деталите за VISA подарок картичката ТУКА
ТРОШОЦИ
 • Еднократен трошок при издавање на картичката: 200 МКД
 • Трошок за надополнување: 100 МКД (првото полнење е бесплатно)
 • Трошок при подигнување готовина: на банкомати на Силк Роуд Банка : нема -на други банкомати: 2.5%, мин. 200 МКД
 • Годишна членарина: нема


ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ
 • Апликација за Visa припејд картичка
 • Фотокопија од лична карта/пасош од апликантот
 • Документи за отварање на трансакциска сметка за сума над 30.000 МКД

*Напомена: Банката не презема никаква одговорност, нема да спроведе постапка за побарувања, ниту пак ќе реиздаде картичка во случај на губење, кражба или злоупотреба од кој било вид или од која било друга причина.

Сигурност при користење на Банкомат

24/7 поддршка : 02 3203 555 / 070 406 555

Оставете Ваши податоци во дадените полиња, со цел да ве контактираме за комплетирање на процесот за аплицирање

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Live Chat
x

Оставете Ваши податоци во дадените полиња, со цел да ве контактираме за комплетирање на процесот за аплицирање