Money Gram

СО НИСКИ ПРОВИЗИИ ЗА ТРАНСФЕР НА ПАРИ
Со Money Gram и Силк Роуд Банка можете да пратите и да примите трансфер на пари за 10 минути низ целиот свет.*

ЗА ПРИМАЊЕ НА ПАРИ
  • Испраќачот ќе Ви каже колку пари ќе примите и ќе Ви го даде референтниот број.
  • Понесете лична картa или пасош** и пополнете го формуларот во најблиската експозитура на Силк Роуд Банка. Системот на MoneyGram ќе ги провери Вашите информации и Вие ќе ги примите парите без дополнителни трошоци.***


ЗА ПРАЌАЊЕ НА ПАРИ
  • Посетете ја најблиската експозитура на Силк Роуд Банка.
  • Приложете лична карта или пасош.**
  • Депонирајте ја сумата што треба да биде префрлена.
  • Службеникот на Силк Роуд Банка ќе Ви го даде Вашиот референтен број на трансакцијата.
  • Известете го примачот на трансферот за Вашиот референтен број на трансакцијата и за 10 минути* парите веќе може да се подигнат во земјата на дестинација.****
ДОВЕРЛИВ ТРАНСФЕР НА ПАРИ
Кога станува збор за праќање пари во целиот свет, јасно е дека имате голем избор на компании. Ве увериме дека праќањето со MoneyGram е доверливо и поволно. Избирајќи го MoneyGram, можете да се чувствувате сигурно, знаејќи дека ги користите истите доверливи услуги на кои им веруваат многу семејствата низ целиот свет. Money Gram има повеќе од 339.000 агенти лоцирани ширум светот, кои се на Ваше целосно располагање

Откријте ги поволностите на ниските провизии за праќање пари во странство

Oд € до € Провизија*
0,01100,00 6,50
100,01200,00 9,00
200,01 300,00 11,00
300,01 500,00 12,50
500,01 750,00 17,00
750,01 1.000,00 19,50
1.000,01 1.500,00 25,50
1.500,01 2.000,00 30,00
2.000,01 2.500,00 37,00


Cите настанати трошоци се наплатуваат во денари.
ОТКРИЈТЕ ГИ ПОВОЛНОСТИТЕ НА НИСКИТЕ ПРОВИЗИИ ЗА ПРАЌАЊЕ ПАРИ ВО СТРАНСТВО
Валутата на исплата е одредена од испраќачот во моментот на праќање. Изборот на валутата на исплаќање е можен само во одредени земји и условен од pасположливоста на таа валута во моментот на подигање.


Oд € до € Провизија*****
0,01 100,00 5,00
100,01 200,00 9,00
200,01 300,00 11,50
300,01 500,00 13,00
500,01 2.500,00 20,00

*Во зависност од работното време на локалните агенти и локалните закони и регулации.

**Неопходно е да го докажеш твојот идентитет со еден од следниве документи: пасош, лична карта или документ за идентификација издаден од државен орган. Документите што се потребни за идентификација се разликуваат од земја до земја во зависност од локалните регулации, затоа прашај го твојот локален MoneyGram агент за повеќе информации. 

***Доколку валутатa што се праќа и онаа што се прима се разликуваат, ќе биде применет курсот одреден од MоneyGram или од агентот. 

****Во некои земји при подигање пари референтниот број не се бара, но во нашата земја референтниот број е задолжителен.

*****Овие провизии важат од 01.11.2018 година и се однесуваат само за територијата на град Скопје и се валидни само при праќање во следните држави: Србија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Косово, Албанија, Романија и Бугарија. Доколку валутите на испраќање и примање се разликуваат, можно е да се примени дневниот девизен курс на MoneyGram или неговите агенти.


Силк Роуд Банка АД Скопје е агент на MoneyGram International Limited за трансфер на пари.
MoneyGram International е овластена платежна институција регулирана во Велика Британија од страна на Financial Conduct Authority (FCA registration Reference 502639) MoneyGram и Globe се заштитени знаци на MoneyGram. Сите други заштитени знаци се во сопственост на нивните соодветни сопственици. © 2014 MoneyGram.

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.