Физички лица > Дигитални сертификати

Дигитални сертификати

Дигитални сертификати


Експозитурите на Силк Роуд Банка АД Скопје се локални регистрациони канцеларии кои издаваат КИБС дигитални сертификати Verba Sign PKI и Verba Sign Pro PKI.

КИБС дигитални сертификати се сигурносна идентификација на клиентите со цел спроведување на трансакции и активности без физичко појавување на клиентот во експозитурите на Банката или шалтерите на јавните сервиси.

Сервиси кои користат Верба сертификати се:
  • Електронски систем за јавни набавки,
  • Совет за јавни набавки,
  • EXIM,
  • Народна Банка на РМ,
  • Управа за јавни приходи,
  • Агенција за вработување на РМ,
  • Централен регистар на РМ,
  • Министерство за транспорт и врски - Издавање на Е-обренија за градење,
  • Катастар,
  • Службен весник.

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.