Правни лица > Електронско банкарство

Електронско банкарство

Електронско банкарство

Системот за електронско банкарство за правни лица на Силк Роуд Банка има модерен и софистициран изглед, односно нуди нови, совршени и подобрени функционалности. Системот на електронско банкарство е со современ и интуитивен дизајн прилагоден на вашите потреби за брзо, едноставно и ефикасно користење на банкарски услуги без потреба за посета на експозитурите на Банката и чекање во редови на шалтер. Електронското  банкарство на Силк Роуд Банка ви овозможува 24/7 преглед во состојбата на Вашата трансакциска или штедна сметка, преглед на кредити и бизнис картички, распределба на девизни приливи, можност за вршење плаќања во земјата и странство и менувачница. Услугата Ви е достапна од дома, од канцеларија или од било кое место со пристап до интернет, независно од работното време на Банката, да управувате со Вашите трансакции 24 часа на ден. Користејќи ги услугите на Електронско банкарство Вие сте сигурни дека имате највисоко ниво на безбедност за заштита на Вашите сметки и лични податоци, како и пониски трошоци од редовните.

Електронското банкарство на Силк Роуд Банка за правни лица овозможува: 

  • Преглед на состојбата и прометот на платежни сметки
  • Преглед на состојбата и прометот на бизнис картички
  • Преземање на изводи
  • Безготовински плаќања(ПП30, ПП50, ПП53)
  • Можност за плаќање на налози со иден датум
  • Можност за колективно потпишување на налози
  • Плаќање со дознака - образец 1450
  • Купопродажба на девизи
  • Можност за експортирање на сите прегледи/извештаи во соодветен формат
За пристап до веб апликацијата сите корисници правни лица на системот на електронско банкарство имаат можност за најава со дигитален сертификат или со корисничко име и лозинка. За најава со корисничко име и лозинка, потребно е да се посети најблиската Експозитура на Банката и да пополните Апликација за електронско банкарство со која ќе добиете корисничко име и активациски код за активирање на Вашиот кориснички профил. Најавата ќе биде преку следниот линк: https://silkroad.24x7.com.mk/Corporate/  .

Доколку се најавувате со токен со сертификат на апликацијата, само при првото пристапување од Вас ќе биде побарано да инсталирате компонента за употреба на дигитален потпис. Инсталацијата е едноставна и интуитивна, а самата инсталација Ве води низ неколкуте чекори за инсталација.

Следејќи ја определбата на банката, клиентите во центарот на вниманието, Силк Роуд Банка ви укажува на одредени сигурносни аспекти и препораки кои треба да ги применувате при користење на електронските услуги на банката. Сигурносните препораки за електронска комуникација со Силк Роуд Банка може да ги погледнете на следниот линк.


СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.