Оглас за вработување банкарски службеник во Силк Роуд Банка АД Скопје

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката вработува БАНКАРСКИ СЛУЖБЕНИК ВО ЕКСПОЗИТУРА ВО СКОПЈЕ, Служба за мрежа на експозитури.   

Ø  Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:

·         Најмалку средно образование, по можност универзитетска диплома

·             Најмалку 1 година искуство, пожелно во благајничко работење

·             Одлично познавање на MS Office (Word, Excel, Power Point)

·             Одлично познавање на англиски јазик

·             Добро познавање на локалниот пазар

·             Добро познавање на банкарските производи

·             Добри организациски и комуникациски вештини

·             Можност за самостојна работа

·             Флексибилност

·             Да не е изречена забрана за вршење на професија, дејност и должност

 

 

Ø  Дел од работните задачи на банкарски службеник во Служба за мрежа на експозитури се следните:

  • Ефикасно го врши сето готовинско и безготовинско работење;
  • Го следи трезорот на експозитурата за да се осигура дека готовинскиот биланс е точен;
  • Врши управување со готовина, броење и верификација на соодветната документација;
  • Го развива и одржува клиентскиот однос со клиентите, така што обезбедува професионални финансиски решенија во областа на комерцијално позајмување;
  • Ги исполнува таргетите за пораст/продажба на портфолиото;
  • Ги одредува финансиските потреби на клиентите и ги следи трендовите на пазарот/конкуренцијата со цел советување на клиентите и предлагање на конкретни производи на банката кои ќе ги исполнат нивните барања;
  • Ги промовира производите и услугите на банката на постоечките и потенцијалните клиенти со цел да се постигнат личните таргети и да се придонесе за перформансите и профитабилноста на експозитурата;
  • Им пренесува информации на претпоставените и на другите служби за конкретни потреби на клиентите, нивните барања или пазарните трендови, со што придонесува за осмислување и на нови производи;
  • Го започнува процесот на издавање кредити врз основа на примени апликации за кредити на банката;
  • Врши вкрстена продажба на банкарските производи.

  

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат наведените услови, потребно е да испратат кратка биографија и мотивационо писмо на македонски јазик на vrabotuvanje@silkroadbank.com.mk со задолжителна назнака за Банкарски службеник во Скопје во Служба за мрежа на експозитури најдоцна до 12.06.2024 година.

Ве молиме во Вашите апликации не доставувајте сензитивни податоци како националност, вероисповест како и детали за вашиот приватен живот.

Само кандидатите кои ќе бидат избрани во потесен избор ќе бидат контактирани заради спроведување на интервју или тестирање.

Сите апликации ќе имаат третман на строга доверливост. Со доставувањето на Вашата апликација ќе се смета дека се согласувате Банката да може да ги обработува Вашите лични податоци за потребите на процесот на вработување.

Согласноста може да ја повлечете во секое време со доставување на барање за истото до Офицерот за заштита на лични податоци на e-mail адресата  privacy@silkroadbank.com.mk

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.