Физички лица > Картички > AmericanExpressPoint

Картички

AMERICAN EXPRESS POINT

Силк Роуд Банка АД Скопје, Ви ја претставува единствената дебитна кaртичка на пазарот Point American Express®, која ви нуди загарантиран поврат на средства од 1% при сите направени купувања во државата. Картичката е директно поврзана со трансакциската сметка на корисникот и истата е со меѓународна важност.


Eдинствена American Express картичка на пазарот која нуди загарантиран поврат на средства од 1% (*) при сите трансакции кај трговци направени во државата и истата е директно поврзана со трансакциската сметка на корисникот. 

Бесконтактно плаќање
Силк Роуд Банка АД Скопје Ви ја претставува својата American Express бесконтактна дебитна картичка, безбедно и едноставно решение за Вашите секојдневни трансакции. Отсега со American Express картичките на Силк Роуд Банка може да плаќате на најсовремениот начин кој се користи во светот - бесконтактно. На оние продажни места каде што е овозможено бесконтактно пазарување во износ од 1.100 МКД, истото може да го остварите со едноставно доближување на картичката до продажниот терминал и плаќањето ќе биде завршено - без да внесете ПИН код или да потпишувате потврда. Бесконтактното плаќање функционира на посебно означени места кои се опремени со оваа современа и безбедна технологија. Бројот на ваквите продажни објекти во државата и во светот веќе е голем, но и постојано се зголемува.


Со користење на картичката добивате:
 •  Пристап до Вашата тековна сметка
 •  Пристап до програмата Твој Бонус –Добивате бонус/поврат на средства кај одреденитргови-соработници: 
 • 2,5% бонус во ОКТА 
 • 2,5% бонус во Веро и Jumbo 
 • 2,5% бонус во А1
 • 10% бонус во Фреш Експрес 
 • 5% бонус во Springfield 
 • 5% бонус во Women Secret 
 • 5% бонус во SuperDry 
 • 10% бонус во Еликсир 
 • 5% бонус во ГРЕЕ Македонија 
 • 10% бонус Equilibrium 
 • 3% бонус во ЦЕРЕС гуми 
 • 15% бонус Парфимерии Анабела 
 • 1% бонус во Техномаркет, Coincasa, Home 
 • 5% бонус Synergy Fitnes & Spa 
 • 5% бонус Пица ресторан ВИА САКРА 
 • 2% бонус ресторант Лихнидос 
 • и многу други трговци и соработници кои може да ги видите на нашата веб-страна https://silkroadbank.com.mk  
Kарактеристики
 • прифатена во повеќе од 200 земји
 • овозможува подигнување на пари на повеќе од 200 Банкомати во земјата (прифатена на Силк Роуд и НЛБ банка мрежата) 
 • овозможува подигнување на пари на повеќе од 650.000 банкомати низ светот 
 • дневен лимит на трансакции што корисникот сам го одредува 
 • опција за промена на Вашиот ПИН на кој било банкомат на Силк Роуд Банка и НЛБбанка 
 • беспрекорна услуга на корисници 
 • можност да се поврзи со СМС услугата на Силк Роуд Банка да добивате СМС известување за прометот на сметка (подигнување од АТМ, уплати на сметка, исплата од сметка, автоматско симнување на кредит,прилив на сметка) 
 • Вклучена во Американ Експрес месечните кампањи каде кај одредени трговци добивате неверојатен бонус/поврат на средства и од 15%, 20%, 30% и 40%. 
 • Со секоја направена трансакција ние од Силк Роуд Банка донираме 5 денари за Клиниката за детски болести во Скопјe
Останати карактеристики
 • Без провизија за подигнување готовина од Банкоматите на Силк Роуд Банка и НЛБбанка
 • Бесконтактно плаќање до 1.100,00 МКД
 • Едноставно следење на трансакции и состојба насекаде во светот преку услугите Електронско и Мобилно банкарство
 • Можност за прилагодување на лимитот (Банкомат, Пос)
 • Можност за дополнителни картички за вашите најблиски, со можност за прилагодување на лимитите за секоја од картичките
 • 24-часовна поддршка за корисниците, насекаде во светот


American Express® е регистрирана трговска марка на American Express®.
Оваа картичка е издадена од Силк Роуд Bank, во согласност со лиценцата добиена од American Express.

* Загарантираниот поврат на средства не важи кај трговците кои се веќе вклучени во Твој бонус програмата за поврат на средства. Повратот на средства се добива откако ќе се собере минимум износ од 500 МКД поврат на средства.


24/7 поддршка : 02 3203 555 / 070 406 555

Оставете Ваши податоци во дадените полиња, со цел да ве контактираме за комплетирање на процесот за аплицирање

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.
Live Chat
x

Оставете Ваши податоци во дадените полиња, со цел да ве контактираме за комплетирање на процесот за аплицирање